Windows 10 gadgets på din bärbara dator

595

En bonus som man faktiskt inte behöver ha den bästa bärbara datorn för att använda, och något som har funnits redan sedan Windows XP är gadgets på skrivbordet. Här finns det de som hatar dessa medan det finns de som gillar dem. Ja, egentligen kan du väl inte säga att det finns någon nackdel med att hela tiden ha en uppdaterad väderprognos på skrivbordet eller få koll på hur det ser ut gällande värdet på olika valutor. Idag kommer dessa små gadgets inte vara något som sölar ned din dator. Att många klagade under tiden för Windows XP och även under tiden för dessa gadgets på Windows 7 kan vi förstå. Under den tiden handlade det verkligen om att din dator gick långsammare vid användning av dessa. Som lite kuriosa kan vi säga att gadgets för Windows introducerades redan i Windows Vista.

Hur har det då gått med det hela rörande gadgets när vi nu är framme vid Windows 10? Ja, för det första så är det nästan ingen som använder det inbyggda systemet med gadgets på skrivbordet. Åtminstone ska det inte vara många som gör det. Idag finns det mycket bättre sätt att hålla sig uppdaterad och i det fallet handlar det istället om det vi kallar för appar. Detta är då istället för något som jobbar hela tiden i din dator, något du kan välja att öppna och stänga precis när du behöver informationen. Det har också gått mer och mer från datorer och bärbara datorer när det gäller användning av appar och gadgets. Idag används dessa mest i telefoner och surfplattor.

Mest populära gadgets för Windows 10 desktop

Även om det inte är så många som använder gadgets i datorer nu för tiden, kommer det ändå att finnas de som är verkligt bra och effektiva att ha till hands. Av den anledningen har vi här skapat en lista över de fem mest populära Windows 10 gadgets 2018.

Rainmeter: Här låter detta som något som bara visar vilket väder det är, men detta är inte alls sant. Denna lilla gadget eller system för gadgets, kommer att ge dig mycket information rörande din dator och hur den används. Helt enkelt ett ganska så komplett paket av gadgets som du kan ha mycket nytta av.

Win10 Widgets: Här har du ytterligare ett komplett paket av gadgets till Windows 10. Du får reda på vilket väder det är, samtidigt som detta system ger dig informationen om datorns prestanda och vilka funktioner som används. Tillsammans med detta finns också kontroller för mediaspelaren. Detta system bygger på och liknar Rainmeter.

Gadgetsarian: Något som lätt händer för många är att de förlorar kontrollen på vad de har, startar och installerar på sin dator. Detta kan naturligtvis även hända med gadgets och widgets. Med hjälp av gadgetarian kommer du att få hjälp med kontrollen av dessa, vilket gör att du kan tänka på hur allt hjälper dig istället för att hjälpa dig själv.

App Launcher: Här har du en av de mest användarvänliga gadgets som någonsin skapats. Denna lilla app, låter dig ställa in snabbknappar så att du via denna kan öppna alla dina vanligaste program, utan att behöva söka den ikon som du normalt sett öppnar dem med.

Network Meter: Det finns manga som säger att du som surfar på nätet inte använder någon större kapacitet i datorn. Ja, även om detta är sant så behöver du ett nätverk och ett Internet som fungerar. Med denna gadget på skrivbordet kommer du hela tiden ha full kontroll på allt som händer rörande din uppkoppling och anslutning till Internet och andra datorer.

Related Articles