Sugen på att fylla din dag med skratt?

292

Earwolf.com är en samlingssida för en rad olika komiska podcasts. Själv konsumerar jag dagligen podcasts och gör detta främst från Earwolf. Earwolf skapades bl.a. av Scott Aukerman (manusförfattare på kultserien Mr.Show), och på denna sida så har han ett par podcasts. En av dem är sidans flaggskepp Comedy Bang! Bang! som är en absurd podcast där Scott agerar programledare och intervjuar kända personer, men sedan efter ett tag så introduceras komiker som spelar diverse karaktärer, som kan vara alltifrån ”Scotts systerson” till en gammal djävulsdyrkande tävlingsprogramsledare.  Scott har även en podcast om U2 där han och Adam Scott (Parks and recreation) i detalj diskuterar bandet U2 (bl.a. så nämner de namnen på bandets medlemmar).

 

Mina personliga tips!

 

Men det är inte bara Scotts egna podcasts som finns på denna sida, utan de har en hel rad olika för att anpassa de flestas komiska smaker. Utöver de två tidigare nämnda så skulle jag själv tipsa om:

Improv 4 humans, en fullt improviserad podcast ledd av den legendariska improvisatören Matt Besser. Genom denna podcast så belyser han flertalet improvisatörer, både de mer kända som de väldigt okända. Utigenom podcasten så använder de sig av frågor från twitter, youtube-klipp eller bara diverse historier för att driva långforms-improvisationsscener.

Hollywood Handbook är en podcast där två komiker spelar karaktärer som agerar som att de är höjdare inom hollywood. Detta för att förlöjliga sig lite över de typer av människor som skapar podcasts med det enda syftet att prata om sig själva. Och snart nog så utvecklas karaktärerna till absurda nivåer, och när man väl kommit in i sättet de interagerar med varandra och världen omkring sig så kan man inte få nog.

Den sista podcasten jag vill tipsa om är inte nödvändigtvis lika rolig som de tidigare nämnda men är istället på något vis lika vacker som den är underhållande. Beautiful stories from anonymous people är inte bara ett onödigt långt namn, men förklarar nästan hela premissen med podcasten. Chris Gethard är programledare och gammal komiker, och i denna podcast så tar han ett telefonsamtal ifrån en anonym person. Reglerna är att Chris inte får lägga på, personen som ringer får inte säga sitt namn och samtalet läggs automatiskt av efter en timme. Det är simpelt nog, men likt internet så leder denna anonymitet till att personerna som ringer in är väldigt  villiga att vara öppna och berättar ofta om många mörka delar av sitt liv, ämnen de annars inte skulle vara villiga att dela med sig av.

Related Articles