Hearthstones nya skräckinjagande expansion

421

Hearthstone är ett spel som släpptes 2014 av Blizzard. Samma utvecklare som har skapat Warcraft, Starcraft och såklart Lost vikings. Hearthstone är ett digitalt kortspel som kan spelas på PC, tablet eller till och med på telefon. Spelet utspelas inom samma universum som Warcraft serien, och därför kan de spelare som känner till detta universum få möta många av de karaktärer de under åren interagerat med. Hearthstone har tagit många spelare med storm, mig själv inkluderat, främst för att det kontinuerligt sedan sin release har uppdaterats flera gånger, med nya spellägen och expansioner. Och nu för en vecka sedan så släpptes den nyaste expansionen som tagit med sig en hel del nya saker. Och inte minst introduktionen av 134 nya kort.

 

whispers

 

De gamla gudarnas viskningar

Dessa kort spelar under temat ”Old gods” vilket är Warcraft möter HP Lovecraft. Så dessa kort ger spelarna chansen att kasta fram diverse tentakelmonster och andra ohyggligheter ifrån avgrunden. Denna expansionen ger Hearthstone en ganska så behövlig mörkare makeover, och speglar en mer seriös ton än de tidigare expansionerna. De tillför även en del nya och väldigt intressanta mekaniker som har drivit spelare till att tänka om de klassiska kortlekarna de så länge spelat med.

Nytt format!

De introducerade även ett nytt system där de separerar spelet i två format. Ett standard format och ett Vilt format. I standard formatet så tas expansioner som är 2år eller äldre bort, i syfte att hålla spelet fräscht och balanserat, medan i det vilda formatet så finns det inga regler för vilka kort som får eller inte får användas.

Jag började själv bli lite trött på att möta samma sorters lekar om och om igen, men denna expansion har definitivt tänt en ny kreativ gnista i mig, vilket lett mig till att experimentera med korten sedan dess release. Och likt den galenskap som HP Lovecrafts gudar spridit i människor, så har Warcrafts Old Gods drivit mig till att långt in på natten försöka komma på de mest intressanta lekarna att spela med.

Related Articles