Ultimata spelet för vänner och fiender

217

Ultimate Chicken Horse släpptes av Clever Endeavour detta år, och det är ett någorlunda simpelt plattformspel, fast med en twist! När man startar en runda, så är banan nästintill helt tom, eftersom att syftet är för spelarna att fylla den med både plattformrar och fällor. Och sedan ska alla spelare försöka ta sig från start till mål genom att röra sig runt banan som spelarna kollektivt byggt. Så fastän du jättegärna vill sätta ett sågblad på plattformen som du vet att de andra kommer behöva hoppa på, så måste även du traversera detta hinder. Så spelet bygger upp en genialisk balans där du vill vara djävulen och bygga den svåraste banan du kan, men sedan så straffar det dig lika hårt som dina medspelare. Frågan är hur länge kan du vara ett troll som enbart förstör innan du inser att spelet innehåller nästintill lika mycket samarbete som motstånd.

Ultimate Chicken Horse har en väldigt mysig stil, som nästan påminner om ett barns målningar, och detta används väl för variationen av karaktärerna, som uppenbarligen innehåller en höna och en häst, men även tvättbjörn, kameleont med flera.

Spelet har en bra mängd variation när det kommer till typer av fällor och mängd banor för spelarna att utnyttja sina kreativa förmågor. Om spelarnas skicklighet inte skiljer sig allt för mycket och varje runda av spelet är slut alldeles för fort, så kommer ni tillsammans bygga upp enormt komplexa och underhållande banor. Jag skulle som avslut vilja säga att det är få spel som passar så bra som detta en lördagskväll med dina vänner och valfri dricka.

Related Articles