Satsa allt salt på Homer Simpson!

403

Saltybet.com är en mycket spännande sida. De använder sig av en twitch stream som alltid är igång, dock så är det inte någon som kommenterar över ett spel eller så, utan istället så använder det sig av en spelmotor som heter M.U.G.E.N. Genom denna motor så kan man skapa fightspelskaraktärer precis som man vill. M.U.G.E.N har existerat sedan 1999, och har därför ett enormt arkiv av karaktärer som användare har laddat upp online. Och det som Saltybet nu gör, är att de använder detta arkiv av karaktärer och sedan låter dem kämpa emot varandra automatiskt, så det är ingen som spelar spelet i sig. Detta gör att det blir väldigt intressanta matcher, så som Homer Simpson mot en späckhuggare, eller Optimus Prime mot en gyllene Super Mario.

 

saltybet

 

Om idén av att se dessa fantastiska matcher inte vore nog, så har Saltybet satt upp ett system där man skapar en använder och får en viss mängd ”salt”. Detta salt är din ekonomi, och du kan använda saltet för att satsa på matcherna, oddsen sätts sedan beroende på hur alla andra har satsat på matchen. Och om du då lyckats satsa på rätt karaktär, ja, då vinner du mer salt för att fortsätta spela.

Detta koncept har visat sig vara ett fantastiskt tidsfördriv, speciellt om någon annan man känner sitter med eller är med och bettar medan man pratar med dem över skype eller liknande. Det är en underbar känsla när man satsar på en karaktär, som visar sig vara totalt emot oddsen. Under matchen så sitter man med spänning, och hoppas att ens dröm ska bli sanning, och när karaktären till slut lyckas övervinna oddsen och man dränks i salt så är det nästan som att man faktiskt satt där och spelade om riktiga pengar. Men denna lycka kan lika fort ändras till total misär om man skulle känna sig för självsäker, och satsa alldeles för mycket, och förlora all den hårt förtjänade salten, och plötsligt är man tillbaka där man började, i saltgruvan.

Related Articles